Горизонтально спрямоване буріння і будівництво підземних комунікацій

Ми в соц.мережах:

Монтаж комунікацій із застосуванням технологій прокладки труб без риття траншеї

Будівельна компанія «БУДІВЕЛЬНИК-3» є лідером галузі з монтажу комунікацій під землею без проведення розкопок ґрунту. При виконанні цієї роботи ми використовуємо технології прокладки труб, застосування яких дозволяє ефективно і раціонально вирішити буквально будь-яку інженерну задачу по установці підземних трубопровідних комунікацій. Цей вид будівельних технологій в багатьох випадках є єдино можливим варіантом монтажу труб, наприклад, технології прокладки труб без риття траншеї із застосуванням методу ГНБ активно використовуються при проведенні реконструкції трубопровідної магістралі, яка знаходиться під проїжджою частиною з високонавантаженим інтенсивним рухом або ж під фундаментом будівлі, що да даний момент експлуатується.

Можливості технологій прокладки труб без траншей

Силами фахівців «БУДІВЕЛЬНИК-3» проводиться монтаж нових трубопровідних комунікацій:

  • З руйнуванням зношеної інфраструктури, замість наявних труб. У такій спосіб проводиться ремонт поламаних комунікацій. При установці трубопроводу можуть використовуватися комунікації діаметром аналогічного зі старим варіантом або ж трохи більшого номінального розміру, на один типорозмір. Руйнування старих труб проводиться спеціальною штангою з наконечником, яка акуратно розриває тіло комунікацій, роблячи можливим установку аналогічної за типом нової труби.
  • Без руйнування старих комунікацій, всередині зношених труб, без щільного прилягання до стінок зношеного трубопроводу. Цей спосіб прокладки комунікацій є найпростішим варіантів реконструкції трубопровідних систем, що вийшли з ладу. У тіло комунікацій подається труба меншого діаметра, а старі комунікації відключаються від трубопровідного контуру.
  • Без руйнування старих комунікацій, всередині зношених труб, при цьому застосовується посадка з великим натягом. Даний метод зміни комунікацій виконується в кілька етапів, спочатку нова труба мнеться, щоб її безперешкодно протягнути на довжину ділянки реконструюються комунікацій, а потім під дією тиску повітря або ж води зім'ята труба розправляється, в результаті чого комунікації розпрямляються, щільно прилягаючи до стінок старої трубопровідної системи.
  • У місцях, де немає і не було трубопровідних систем. Даний метод, де використовуються технології прокладки труб дозволяє монтувати трубопровідні комунікації будь-якого типу, в якості труб можуть використовуватися, як металевий сортамент, так і профіль з пластику, капронового волокна і з багатьох інших матеріалів, які застосовуються сьогодні при створенні трубопровідних систем.

Для прокладки трубопроводів різного діаметру в нашій фірмі використовується технологія горизонтально-направленого буріння.